Χρήστος Σωτηρόπουλος

Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος είναι καθηγητής Αγγλικής γλώσσας και ιδιοκτήτης κέντρων ξένων γλωσσών στα Χανιά Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες και κάτοχος του Moodle Course Creator Certificate. Είναι πρόεδρος της PALSO Χανίων και Β Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Είναι ερασιτέχνης Αστρονόμος, εθνικός συντονιστής των Αστρονόμων Χωρίς Σύνορα και έφορος εκπαιδευτικών θεμάτων του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.

The speaker's profile picture

Sessions

11-27
14:50
20min
Ξενόγλωσση Εκπαίδευση και Υβριδική μάθηση με την εργαλειοθήκη της Moodle
Χρήστος Σωτηρόπουλος, ΜΠΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το Lockdown σε όλους τους τομείς της παιδείας δοκίμασε το εκπαιδευτικό σύστημα και δημιούργησε την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες με μοντέλα μάθησης που δεν είχαν δοκιμαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Η εξ' αποστάσεως διδασκαλία και αργότερα το υβριδικό μοντέλο μάθησης, δηλαδή η παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης που συνδυάζουν παραδοσιακό χώρο διδασκαλίας και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από απόσταση με την υποστήριξη της τεχνολογίας, ήρθαν για να μείνουν.

Σε αυτό το πνεύμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) δημιούργησε και παρέχει στα 2000 μέλη της την δυνατότητα χρήσης πλατφόρμας Moodle και Big Blue Button για την σύγχρονη διδασκαλία.

Στην παρουσίαση αυτή θα παρουσιάσουμε το στήσιμο, την λειτουργία, την διαχείριση και καλές πρακτικές στην εφαρμογή σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης με την χρήση του υβριδικού μοντέλου μάθησης στα κέντρα κέντρων γλωσσών.

Room1