Νεκτάριος Φαρασόπουλος

Δάσκαλος
Πρεσβευτής Scientix και eTwinning
STE(A)M-IT Career Adviser Mentor

The speaker's profile picture

Sessions

09-24
12:30
60min
Σχεδιασμός και υλοποίηση ποιοτικών STE(A)M-eTwinning έργων με έμφαση στις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας
Νεκτάριος Φαρασόπουλος, Αγγελική Κουγιουρούκη, Θεοδώρα Γκένιου

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και ιδιαίτερα αυτών της επικοινωνίας και της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στην επικοινωνία άλλωστε και τη συνεργασία βασίζονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning τα οποία υλοποιούνται από τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί των οποίων είναι μέλη της δράσης. Όταν μάλιστα οι μαθητές αλληλεπιδρούν σε συνεργατικά περιβάλλοντα, εργάζονται από κοινού για την επίτευξη κοινών στόχων και επιτυγχάνουν την εκπλήρωση αυτών μέσα από συνεργατικά προϊόντα τότε δίνουν απτά παραδείγματα ποιοτικών έργων. Στη σημερινή πραγματικότητα του 21ου, το Scientix, η μεγαλύτερη πύλη για τις επιστήμες STEM στην Ευρώπη, προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν στε έργα eTwinning προκειμένου μέσα από ένα σωστό σχεδιασμό και με υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με καλές πρακτικές σχεδιασμού και υλοποίησης δραστηριοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την υλοποίηση ποιοτικών έργων STEM-eTwinning. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στη δημιουργία δραστηριοτήτων που καλλιεργούν τις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας αξιοποιώντας πόρους STEM σε eTwinning έργα.

Αίθουσα Εργαστηρίων 2- Κτίριο Πολυμέσων
09-24
15:00
90min
STE(A)M-IT First European STEM Framework & Career Adviser Network
Νεκτάριος Φαρασόπουλος, Λούστα Χριστίνα

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να προωθήσουν τα επαγγέλματα STEM στους μαθητές/τριές τους. Θα παρουσιαστεί ο οδηγός που δημιουργήθηκε από το έργο STE(A)M-IT που αποτελεί την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενιαίου πλαισίου αναφοράς για την εκπαίδευση STEM. Μέσω του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν τα προωθήσουν τα επαγγέλματα STEM στην τάξη τους.

Αίθουσα Εργαστηρίων 3- Κτίριο Πολυμέσων