Αγγελική Κουγιουρούκη

Ονομάζομαι Αγγελική Κουγιουρούκη και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πλέον των 27 ετών, 19 από τα οποία στο 1ο Πειραματικό Δ.Σχ. Αλεξανδρούπολης. Η οργανική μου θέση από 1/9/2021 είναι στο 10ο Δ.Σχ. Αλεξανδρούπολης ενώ έχω αποσπαστεί από το Υπουργείο Παιδείας και εργάζομαι από 1/9/2021 στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών στο Βέλγιο. Είμαι κάτοχος 2ου πτυχίου από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στον Οπτικό Πολιτισμό από το Trakya University της Αδριανούπολης, Τουρκίας. Η ενασχόλησή μου με τις ξένες γλώσσες με οδήγησε στην κατοχή πτυχίων αγγλικής, ιταλικής, γαλλικής και τουρκικής γλώσσας. Πιστεύω στη δια βίου μάθηση γι' αυτό και συμμετέχω σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις εκμάθησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2011 συμμετέχω σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius, Erasmus, eTwinning, Europeana, Scientix,
T4E) ενώ από το 2015 και μέχρι και σήμερα είμαι πρεσβευτής eTwinning στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ως πρεσβευτής Scientix εφαρμόζω καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα στη διδασκαλία μου. Δραστηριοποιούμαι ως επιμορφώτρια και συντονίστρια επιμορφωτικών δράσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο εκπαιδεύοντας εκπαιδευτικούς σε παιδαγωγικά θέματα καθώς και στις νέες τεχνολογίες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις εκμάθησης (Learning Events) στο πλαίσιο του eTwinning με την εκπαίδευση 300-400 ατόμων, η συμμετοχή μου με εκπαιδευτικά σενάρια στο MOOC του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) - European SchoolNet (EUN):
"Μαθαίνουμε ψηφιακά, Διδάσκουμε ψηφιακά", ως co-moderator στο MOOC του School Education Gateway: "Bridging Distance and In-School Learning: Blended Learning in Practice | TA": και ως εκπαιδεύτρια-διευκολυντής στο MOOC: eTwinning & Εργαστήρια: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων . Κατέχω πιστοποιητικό Νέων Τεχνολογιών Α επιπέδου ενώ έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τις δύο φάσεις επιμόρφωσης του Β επιπέδου (Β1 & Β2).

The speaker's profile picture

Sessions

09-24
12:30
60min
Σχεδιασμός και υλοποίηση ποιοτικών STE(A)M-eTwinning έργων με έμφαση στις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας
Νεκτάριος Φαρασόπουλος, Αγγελική Κουγιουρούκη, Θεοδώρα Γκένιου

Η καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και ιδιαίτερα αυτών της επικοινωνίας και της συνεργασίας αποτελεί προτεραιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στην επικοινωνία άλλωστε και τη συνεργασία βασίζονται τα ευρωπαϊκά προγράμματα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning τα οποία υλοποιούνται από τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί των οποίων είναι μέλη της δράσης. Όταν μάλιστα οι μαθητές αλληλεπιδρούν σε συνεργατικά περιβάλλοντα, εργάζονται από κοινού για την επίτευξη κοινών στόχων και επιτυγχάνουν την εκπλήρωση αυτών μέσα από συνεργατικά προϊόντα τότε δίνουν απτά παραδείγματα ποιοτικών έργων. Στη σημερινή πραγματικότητα του 21ου, το Scientix, η μεγαλύτερη πύλη για τις επιστήμες STEM στην Ευρώπη, προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν στε έργα eTwinning προκειμένου μέσα από ένα σωστό σχεδιασμό και με υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με καλές πρακτικές σχεδιασμού και υλοποίησης δραστηριοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την υλοποίηση ποιοτικών έργων STEM-eTwinning. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στη δημιουργία δραστηριοτήτων που καλλιεργούν τις δεξιότητες της επικοινωνίας και της συνεργασίας αξιοποιώντας πόρους STEM σε eTwinning έργα.

Αίθουσα Εργαστηρίων 2- Κτίριο Πολυμέσων