MoodleMoot 2023

Ioannis(Yannis) Panges

Ο Γιάννης(Yannis Panges) αποφοίτησε από τη σχολή Επιστήμη της Πληροφόρησης και Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Από το 2020 εργάζεται στο Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής(βοηθός ερευνητή).Κατέχει μεταπτυχιακό Πληροφορικής και Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου τμήματος.

Είναι junior cryptography engineer που ειδικεύεται στις πρακτικές πτυχές του ασφαλούς πολυμερούς υπολογισμού, των κρυπτογραφικών πρωτοκόλλων blockchain όπως η μηδενική γνώση και του ασφαλούς σχεδιασμού αρχιτεκτονικής, του ασφαλούς ελέγχου ταυτότητας και των διαπιστευτηρίων.

Η εξειδίκευση περιλαμβάνει:
1. Προγραμματισμό σε επίπεδο απόδειξης ιδεών και παραγωγής (java), ιδίως στο πλαίσιο της αλυσίδας μπλοκ (blockchain).
2. Διδασκαλία και διάδοση προηγμένων κρυπτογραφικών θεμάτων, προσπαθώντας να υποστηρίξει και να εκπαιδεύσει ό,τι είναι το αιχμηρότερο στην κρυπτογραφία και την ασφάλεια.

Πρόσφατα ασχολήθηκε με κατανεμημένα συστήματα υπογραφών (ιδίως με την παραγωγή κλειδιών), τη διαχείριση ταυτότητας και τα διαπιστευτήρια. Επί του παρόντος έρευνα ενεργά τομείς που αφορούν το blockchain και κατανεμημένες υπογραφές. Εργάζεται επίσης επί του παρόντος στον τομέα της διαχείρισης ταυτοτήτων με βάση την αλυσίδα μπλοκ (blockchain).

https://www.researchgate.net/profile/Yannis-Panges

The speaker's profile picture

Sessions

12-09
12:50
20min
Μεγαλώνοντας ψηφιακούς πολίτες: Οδηγός διαδικτυακής ασφάλειας για παιδιά
Ioannis(Yannis) Panges, Angeli Eleni, Ioannis(Yannis) Panges

Η παρουσίαση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού ηλικίας 6-12 ετών και επικεντρώνεται στις ψηφιακές δεξιότητες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μέσω ενός μαθήματος στο Moodle, η παρουσίαση περιλαμβάνει βασικές συμβουλές ασφαλείας, όπως προστασία κωδικών και απόκρυψη προσωπικών δεδομένων, καθώς και αναφορά περιστατικών ηλεκτρονικού εκφοβισμού.
Επιπλέον, περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια και κουίζ σχετικά με την online ασφάλεια, ενώ εμπλουτίζεται με βίντεο και ιστορίες που εξηγούν με απλό τρόπο τους κινδύνους και τις σωστές πρακτικές στο διαδίκτυο. Τέλος, προβλέπεται ένα τελικό τεστ με εικόνες και σύντομες ερωτήσεις κατανόησης για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής κατανόησης του θέματος από τους μαθητές. Μέσω αυτής της διαδραστικής προσέγγισης, οι μαθητές θα αναπτύξουν βασικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν ασφαλώς τους κινδύνους στο διαδίκτυο.

Room 1